Doprava zadarmo pri nákupe nad 29 Eur !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Vojenské osobnosti v dejinách Slovenska


Autor knihy upriamuje pozornosť na postavy dejín, ktoré sa svojím životom, skutkami a činnosťou zapísali do našej histórie. Pritom vôbec nie je podstatné, že niektoré z nich sa na území dnešného Slovenska nenarodili, či sa k slovenskej národnosti priamo nehlásili. Tu však pôsobili, túto krajinu zveľaďovali, chránili so zbraňou v ruke a neraz aj obetovali svoje životy. Boli to panovníci, šľachtici, dôstojníci i prostí vojaci. Tento kus zeme im prirástol k srdcu, venovali mu svoju priazeň, mali tu svoje domíniá, vybudovali si tu domovské zázemie. Juraj Hradský (* 1953), spisovateľ, publicista a výtvarník. Je autorom viacerých monografií a publikácií v oblasti literatúry faktu, ako aj početných článkov o historických zbraniach, historických osobnostiach a udalostiach v odborných časopisoch. Je členom Spolku slovenských spisovateľov. Žije a tvorí v Bratislave.
Predpredaj
18,95 € 19,95 €

Katolické kněžství a ženy


Papež Jan Pavel II. ve svém listu Ordinatio sacerdotalis uvedl: „… prohlašuji, že církev nemá pravomoc udělovat kněžské svěcení ženám a že toto rozhodnutí mají všichni věřící v církvi přijímat jako definitivní.“ Tímto prohlášením byla otázka kněžského svěcení žen v katolické církvi de facto uzavřena. Přestože je postoj církve jednoznačný, mnoho kněží, řeholníků, seminaristů i laiků hledá, jak odpovědět na kritiku i upřímně míněné otázky týkající se tohoto učení církve. Sara Butlerová se ve své knize pokouší tuto nauku objasnit a obhájit, a také ukázat hlavní důvody, proč má tolik lidí obtíže ji přijmout. Zkoumá složité zásadní otázky spojené se svěcením žen na kněze a nabízí inspiraci pro každého, kdo má zájem o hlubší porozumění. Součástí publikace jsou klíčové dokumenty církve o kněžském svěcení žen, které byly exkluzivně doplněny pouze pro české vydání knihy.
Predpredaj
15,63 € 16,45 €

Čo vieme o lese


Bez dreva by sme nemali žiadne ľudské vymoženosti. Stavby a kultúrne bohatstvo, dobývanie sveta loďami, oheň, uhlie – človek by bez lesa nedosiahol súčasnú úroveň vývoja. Nielen naša minulosť je bez lesa nepredstaviteľná, človek nemá bez lesa ani budúcnosť. Lesy aktívne riadia kolobeh vody na Zemi, účinne ochladzujú krajinu a sú životným priestorom dosiaľ len čiastočne prebádaného množstva organizmov. Sme schopní zachovať dostatočné množstvo lesov a uchovať tak ich obdivuhodné schopnosti a pozitívne účinky pre nás aj pre celú planétu? Cesty zastaraného lesného hospodárstva vedú do slepej uličky. Je najvyšší čas, aby sme zásadne prehodnotili náš prístup k lesu, pretože les je oveľa viac ako len stromy. Vo svojom prvom spoločnom diele, ktoré čitateľa podrobne zasväcuje do tajomstiev lesa, sa najznámejší nemecký lesník Peter Wohlleben a renomovaný biológ Pierre L. Ibisch opierajú o najaktuálnejšie poznatky výskumu a vedy. Na základe fascinujúcich príkladov zo sveta prírody nám sprístupňujú netušenú súhru rastlín, zvierat, mikróbov a húb – tento svet, v ktorom žiadna časť nemôže existovať osve. Platí to aj pre nás ľudí.
Predpredaj
30,01 € 34,90 €

Znaky a symboly: Ilustrovaný sprievodca ich pôvodom a významom


Rozlúštite tajomstvá a odhaľte pôvod viac ako 2 000 znakov a symbolov, od starovekých hieroglyfov až po moderné logá. Prečo je srdce prebodnuté šípom klasickým symbolom lásky? Aké sú pradávne korene symbolov plodnosti? Prečo sú váhy symbolom spravodlivosti? Táto fascinujúca a krásna kniha skúma význam ukrytý za obrázkami. Z anglického originálu Signs & Symbols (Dorling Kindersley Limited, London 2019) preložila Veronika Lakotová.
Predpredaj
33,16 € 34,90 €

Zvířata a rostliny v lese, 2. vydání


Průvodce přírodou od známého autora, jehož tituly figurují na žebříčku bestsellerů. Tato výpravná barevná kniha obsahuje výběr nejčastějších druhů ze světa zvířat, rostlin a hub, který autor doprovází zasvěceným výkladem obohaceným o řadu zajímavých podrobností. Praktická příručka na výlety do přírody.
Predpredaj
18,24 € 19,20 €

Detský mozog: Predškolák


Snažíte sa dokonale spoznať svojho predškoláka a pochopiť, čo práve v danej situácii prežíva? Je možné vlastným úsilím podporiť zdravý vývin mozgu dieťaťa v predškolskom veku? Z tejto knihy si množstvo užitočných informácií odnesú nielen rodičia predškolákov, ale aj odborníci, ktorých zaujíma kognitívna pediatrická neuropsychológia. Dr. Krause opisuje 24 modelových situácií, ktoré rozpracoval teoreticky a následne ich pútavo, zrozumiteľne a ľudsky vysvetlil na konkrétnych príkladoch. V závere uvádza návrh riešení a zoznam toho, čomu sa treba pri výchove predškolákov vyhnúť. Kniha ponúka ucelený pohľad na rozvoj detského mozgu v prvotných štádiách vývinu.
Predpredaj
18,91 € 19,90 €

Rozhodujte sa s jasnou mysľou


ROZHODUJTE SA S JASNOU MYSĽOU Nadčasové pravidlá stíhacieho pilota na prijímanie ťažkých rozhodnutí Výcvik stíhacích pilotov patrí k najnáročnejším na svete a uspeje v ňom len jeden z tisícky. Keď pilotujete jednu z najmodernejších stíhačiek na svete pri rýchlosti viac ako 1 000 km/h, znamená to, že každé rozhodnutie môže mať katastrofálne následky. Vďaka týmto extrémne náročným podmienkam vznikla skupina odvážnych bojovníkov, ktorí sú už päťdesiat rokov považovaní za špičku v teórii a praxi rozhodovania. Elitný stíhací pilot Hasard Lee opisuje s obdivuhodným nasadením množstvo zaujímavostí, ktoré zažil počas svojej kariéry, keď lietal na najmodernejších lietadlách vzdušných síl. Pútavo rozpráva o zážitkoch z pilotovania stíhačky, ale aj o fascinujúcich zlomových momentoch v histórii. Hasard využíval tieto rozhodovacie techniky v celom spektre ľudského bytia a dokázal ich aplikovať v kokpite, ale aj v rokovacej sále. Mnohé z nich dokázali pomôcť generálnym riaditeľom, astronautom, agentom CIA, študentom aj rodičom. Dozviete sa: •ako sa v zlomku sekundy správne rozhodnúť; •ako sa efektívne vzdelávať; •ako byť odolnejší voči nepriaznivým vonkajším vplyvom; •ako rozvíjať zručnosti na rýchle posúdenie náročnejších situácií. Rozhodujte sa s jasnou mysľou a v správny čas a spoznajte inšpiratívne techniky na efektívnejšiu komunikáciu s okolitým svetom! Z anglického originálu The Art of Clear Thinking (Justin Lee, 2023) preložil Štefan Kočiš.
Predpredaj
18,91 € 19,90 €

Horúčava. Prežijeme na rozpálenej planéte?


Svet čelí ekologickým katastrofám – lesným požiarom v Kalifornii či topiacim sa ľadovcom v Arktíde a Antarktíde. Ľudia v niektorých krajinách si sneh už ani nepamätajú a iné sa stali pre horúčavu neobývateľnými. Teplo je hrozba, ktorá prerástla do klimatickej krízy. V roku 2003 zabili horúčavy v Európe viac než 72 000 ľudí a počty obetí budú v najbližších rokoch ešte narastať. Oceňovaný americký novinár a spisovateľ Jeff Goodell prináša knihu o tom, akým extrémnym spôsobom sa mení naša planéta. Vysvetľuje, prečo je počasie čoraz nevyspytateľnejšie a aký vplyv to má na ďalšie aspekty nášho života – od dostupnosti potravín až po výskyt chorôb. Ukazuje, ako vlny horúčav, ktoré sú z roka na rok horšie, postihujú najzraniteľnejších ľudí a ničia lokálne ekosystémy. Kniha Horúčava – Prežijeme na rozpálenej planéte? je desivým svedectvom, ako dramaticky sa mení svet, ktorý poznáme. Jeff Goodell prináša najnovšie vedecké poznatky popretkávané skutočnými príbehmi ľudí, ktorí sa stali obeťami extrémnych horúčav. Venuje sa aj témam ako mestské plánovanie či klimatizácia a jej negatívne dôsledky. Jeff Goodell varuje, že horúčava je sila, ktorá presahuje všetko, čo sme doteraz poznali. Planéta nám horí pod nohami a čas sa kráti. Ak chceme prežiť, nestačí sa prispôsobiť kataklizme. Musíme začať konať.
Predpredaj
15,39 € 17,90 €

Nauka o osobním úspěchu


Díky této příručce můžete využít Hillův proslulý systém úspěšnosti, který učinil milionáře, myšlenkové vůdce a kulturní ikony z více lidí než kterýkoli jiný systém. Tato důkladná analýza sedmnácti principů osobního úspěchu vám pomůže stanovit svůj jasný záměr, učinit z nepřízně osudu příležitost a dosáhnout materiálního a duchovního bohatství. Většina lidí se nechává bezcílně unášet proudem, aniž by si stanovili a uskutečnili jasný záměr. Studijní materiál, pobídky ke psaní deníku a praktické kroky, týkající se jednotlivých principů osobního úspěchu, vám pomohou ovládnout svůj život a směřovat k úspěchu.
Predpredaj
15,62 € 16,44 €

Ako sa menia názory


Kniha roka 2022 Porchlight Marketing and Sales Mentálne náročný výskum dôvodov, prečo niektorí ľudia nikdy nemenia svoje názory – a iní okamžite – od autora bestselleru Nie ste takí múdri. Čo prinútilo prominentného konšpirátora na YouTube konečne uvidieť, že útoky z 11. septembra neboli hoax? Ako sa posúvajú názory voličov od neutrálnych k rozhodným? Môže sa rozsiahla spoločenská zmenu udiať len po vymretí generácie? Kniha Ako sa menia názory je veda o skúsenostiach s transformáciou od jedného z našich najväčších mysliteľov v oblasti logického myslenia. Keď odborník na sebaklam a psychologický nerd David McRaney začal písať knihu o tom, ako v jednom rozhovore zmeniť niečí názor, nikdy nečakal, že zmení svoj vlastný. Potom ale jeho teórie rozmetalo obrátenie tvrdého zástancu údajnej pravdy o udalostiach 11. septembra – čo ho podnietilo k otázke, ako presviedčať, ale aj prečo vôbec veríme, z pohľadu pozorovateľa. Ponoriac sa do naj- novšieho výskumu psychológov a neurovedcov, skúma kniha Ako sa menia názory hranice logického myslenia, moc skupinového myslenia a účinky hĺbkovej agitácie. Je rozpovedaná s tradičným McRaneyovým zmyslom pre humor, súcitom a vedeckou zvedavosťou. Je prekvapujúcou cestou medzi členov kultu, konšpirátorov a politických aktivistov, počnúc demonštrantmi z baptistickej cirkvi Westboro až po bojovníkov za práva LGBTQ v Kalifornii. Táto kniha nás rozhodne núti premýšľať nad našimi vlastnými motívmi a presvedčeniami. Dokážeme si vo veku nebezpečného konšpiračného myslenia počínať s empatiou lepšie? Rozsiahly, veľkorysý žurnalistický naratív AKO SA MENIA NÁZORY dospieva k prekvapujúcim a myšlienkovo provokujúcim záverom, aby demonštroval zriedkavé, no transformačné okolnosti, v ktorých sa môžu názory meniť. David McRaney je spisovateľ, novinár, prednášateľ a tvorca blogu YOU ARE NOT SO SMART. Jeho kniha, ktorá sa stala medzinárodným bestsellerom, nesie rovnaký názov a neskôr bol vydaný aj jeho druhý titul YOU ARE NOW LESS DUMB. V súčasnosti je David hostiteľom populárneho podcastu YANSS a prednáša v zahraničí o neracionálnom myslení a sebaklame. Predtým, ako našiel slávu na internete, vyštudoval žurnalistiku na University of Southern Mississippi a začínal svoju kariéru tým, že prinášal správy o hurikáne Katrina z regiónu Gulf Coast a zo subregiónu Pine Belt hlbokého Juhu. Bol špecializovaný spravodajca, editor, fotograf, dabingový herec, hostiteľ televíznych programov, správca digitálneho obsahu a všetko medzi tým. Optimistické, objasňujúce a dokonca inšpiratívne čítanie. Pretože aj keď neviete niekoho presvedčiť, aby zmenil svoj názor, mohli by ste byť schopní si ho len vypočuť a David McRaney sa nazdáva, že vám vie ukázať, ako... Kniha je vzrušujúcim volaním k činu, vysvetlením, ako spoločnosti v náhlej kaskáde menia svoje názory na témy, ako sú manželstvá osôb rovnakého pohlavia... Ako človek, ktorý verí faktom a dôkazom, ako tá, ktorá vládne kladivom a vedie diskusie, som sa nazdávala, že to najdôležitejšie v týchto bitkách je vždy vyhrať. Možno som práve zmenila názor. Guardian, recenzia Katy Guestovej
Predpredaj
15,22 € 17,90 €

Citlivá sprievodkyňa


Prečo nežijeme tak, ako by sme chceli? Prečo nerobíme to, čo nám vyhovuje – aj keď vieme, čo nám vyhovuje? Prečo sa držíme starých, pre nás neznámych modelov, akoby náš život ovládal nejaký zlomyseľný šepkár? Prečo sa vzďaľujeme samy sebe? Táto kniha je o hľadaní cesty späť k sebe samej. Je to naša úloha: tvoja aj moja. Cítim, že ty si už na tejto ceste a ja už po tej svojej kráčam tiež. Túto knihu som napísala preto, aby sme chvíľu kráčali spolu. Koľkokrát som pochybovala o svojom smerovaní, svojej ženskosti alebo o svojom talente? Koľkokrát som vybočila zo svojej životnej cesty, pretože som počúvala iných, cítila som sa pod tlakom, chcela som sa zapáčiť niekomu inému, uprednostnila som potreby niekoho iného pred svojimi vlastnými? Koľkokrát som plakala zo smútku, bezmocnosti či hnevu? Viem to len ja... A ty, čitateľka, to o sebe vieš tiež, však? Nie je to nič zlé, je to úplne normálne. Porozprávam ti o sebe, aby si sa vo mne mohla vidieť ako v zrkadle – hovorí k nám Natalia de Barbaro vo svojej knihe a vedie nás kapitolami o Pokornej, Ľadovej kráľovnej a Mučeníčke. Citlivá sprievodkyňa je návratom k Duši, ktorá všetko vie a so všetkým pomôže. Ak ťa, podobne ako mňa, už iritujú pomníky a kazateľnice, nechaj sa viesť autorkou. Vchádza do hĺbky, nie dopredu, a robí to citlivo, pravdivo a múdro. Magda Mołeková, novinárka, vedie vlastný diskusný kanál W moim stylu na YouTube. Ďakujem za túto knihu. Posunula ma na správnu cestu. Vďaka nej som si uvedomila, že my všetky sa tak veľmi snažíme byť dokonalými matkami, manželkami, milenkami, pracovníčkami, organizátorkami – nehodiace sa prečiarkni. Bojíme sa, že nenaplníme očakávania druhých. Zápasíme so životom. Stačilo, drahé ženy! Nechajme to ísť! Svet sa nezrúti, to ti garantujem. Najvyšší čas byť láskavou k sebe samej... Nasleduj Citlivú sprievodkyňu. Nepoznáš ju? Žije v tvojom vnútri. Dorota Wellmanová Nie, sestra, prestaň. Maj strach, ale konaj. Trénuj vyjadrovanie svojich názorov. Trénuj si hovorenie pozitívnych vecí o sebe. Po chvíli zistíš, že sa bojíš menej. Tak ako to opísal Daryl Bem – keď sa začneš správať inak, tvoja mienka o sebe sa zosúladí s tým, koho v sebe vidíš. Ženu, ktorá pokojne hovorí svoje názory, a nie dievča sediace v kúte. Sme dospelé. Máme svoje chyby aj úspechy. Elizabeth Rooseveltová povedala, že silu, odvahu a sebaúctu získame vždy, keď sa pozrieme svojmu strachu do očí. Bojíš sa, ale konáš. Zdvihneš ruku na stretnutí, sadneš za volant auta v zime v noci, napíšeš prvé znaky na nepopísanú bielu stránku textového editora. Každá z týchto drobností buduje to, čím si a posilňuje Dospelú pri kormidle. Citlivá sprievodkyňa si pohmkáva v mojej hlave melódiu piesne Hot 16 Challenge od Dawida Podsiadłyho: Couraging, couraging. Úryvok
Predpredaj
14,37 € 16,90 €

Skuteční Bridgertonovi


Intriky, milostné aféry a skandály, které charakterizují romantický život hrdinů populární série Bridgertonovi, nejsou pouze výplod autorčiny fantazie, nýbrž vycházejí z neméně skandálních eskapád britské smetánky 19. století tak, jak je zachytily historické dobové záznamy. Odvržené ženy, bohatí šlechtici, kteří se zruinovali kvůli krásné milence, chudé dívky, které se díky svým půvabům vyšvihly do nejvyšších kruhů, příběhy zakázané lásky – kniha s mnoha pikantními detaily přibližuje historie skutečných lidí, které si svou barvitostí nezřídka nezadají s knižními protějšky.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Poznej sám sebe


Poznej sám sebe je průvodce, laskavý a povzbuzující společník a komplexní dílo sebepochopení, které radikálně změní vaši vnitřní práci a vnější svět. Ve své první knize Uzdrav sám sebe nabídla Dr. LePera čtenářům revoluční, holistický rámec pro sebeléčení. V této praktické cvičební knize pomáhá každému čtenáři odhalit jeho autentické já. Objektivním a pozorným sledováním fyzických, mentálních a emocionálních vzorců, které naplňují naše dny a vytvářejí naše současné já, můžeme jasněji vidět, co si nechceme nést do budoucnosti. Všichni upadáme do podmíněných návyků a vzorců – produktů naší minulosti – které vedou k cyklům bolesti, uvíznutí a sebezničení. Máme ale také vrozenou schopnost probudit se a změnit chování a návyky, které nám již neslouží, což nám umožňuje vstoupit do nejvyšších verzí nás samých.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Etika pro lékařskou, zdravotnickou a záchranářskou praxi


Etika je jedním z nejfrekventovanějších pojmů v oblasti poskytování zdravotní péče. Základní učební text zdravotnické etiky je nepostradatelný pro všechny skupiny studentů a učitelů lékařských a nelékařských zdravotnických oborů a také pro všechny zdravotnické pracovníky, jejichž práce si v rámci poskytování přednemocniční a nemocniční péče žádá mnohé praktické zodpovědné úvahy při identifikaci a řešení etických konfrontačních problémů a dilemat, se kterými se v rámci své profese setkávají. V současném pluralitním společenství mohou mnohé z nich směřovat k právnímu řešení. Ve světle idey prevence proto kniha nabízí komplexní a systematický teoreticko-praktický výklad z oblasti zdravotnické etiky, včetně monitorace současných etických specifik zdravotní péče. S ambicí přijetí východiska praktického řešení, o které se mohou zdravotníci v nastalých situacích etických problémů a dilemat opřít, učebnice srozumitelně předkládá přehled etických přístupů uplatňovaných ve zdravotnické praxi. V kontextu uvedené aspirace je součástí učebního textu perspektivní didaktický fenomén, kterým je metoda případovosti, která je, vedle zvyšování etické citlivosti a zručnosti při řešení morálních dilemat, významným praktickým a metodickým nástrojem implementace etiky do zdravotnické praxe. V knize jsou prezentovány modelové typy případových studií z prostředí přednemocniční a nemocniční péče, které jsou vhodným tréninkovým nástrojem a didaktickým prostředkem při vzdělávání.
Predpredaj
9,77 € 10,28 €

Povstanie bez legiend


Kniha Povstanie bez legiend Jozefa Jablonického vznikla na základe rozsiahlej samizdatovej monografie Povstanie 1944, ktorú dokončil v novembri 1988 a ktorá mohla byť prvý raz verejne publikovaná až po páde komunistického režimu. Vydanie z knižnej edície Denníka N nie je len reedíciou knihy z roku 1990, ale ide o text, ktorý bol dôkladne porovnaný s originálnym strojopisom z pozostalosti Dr. Jablonického a doplnený o doteraz súborne nezverejnené medailóny významných aktérov Povstania. Napriek snahe totalitnej moci sťažiť autorovi bádanie, napriek domovým prehliadkam, drancovaniu osobného archívu, znemožneniu cestovať a stretávať sa s pamätníkmi podarilo sa Jablonickému napísať a uchovať impozantné dielo. Do najmenších detailov a v polemike s vtedajšou oficiálnou povstaleckou historiografiou zachytáva vojenské prípravy a odbojovo-spoločenský vývoj na Slovensku v predvečer SNP. Niektorým zabudnutým povstaleckým osudom prinavracia ich mená aj zásluhy, iných z piedestálov vystavaných normalizačnou historiografiou zhadzuje a poukazuje na ich omyly a zlyhania. Jozef Jablonický bol nielen najlepším znalcom problematiky odboja a SNP, ale aj skvelým rozprávačom. Mal za sebou rozsiahly archívny výskum, zhromaždil rôznorodú literatúru československej, sovietskej i západnej proveniencie a neuveriteľne precízne sa venoval získavaniu a overovaniu aj tých najpodrobnejších detailov. Nerobil rozdiely medzi svedectvami osobností komunistickým režimom pozitívne hodnotených alebo, naopak, zavrhovaných. Jeho snahou bolo hľadať objektívnu pravdu.
U dodávateľa
25,42 € 29,90 €

Jak se léčíme


Všichni se z něčeho léčíme. Elle nás bere za ruce a ukazuje nám cestu k léčení našich srdcí, abychom se mohli smířit se svou minulostí a radostně spočívat v přítomnosti. Jay Shetty, autor bestselleru Mysli jako mnich Objevte účinné techniky sebeléčení, doplněné silnými vhledy z autorčiny vlastní cesty a protkané příběhy mnoha dalších pozoruhodných žen. Alexandra Elle, učitelka mindfulness a jedna z nejčtenějších spisovatelek zabývajících se tématem sebepéče, představuje přelomový návod na vyživení ducha a znovuobjevení vnitřní pravdy, radosti a síly. Kniha Jak se léčíme je praktickým průvodcem sebeléčením a účinným nástrojem pro každého, kdo je připraven od základu změnit svůj život a kdo hledá jasný a srozumitelný postup, jak toho dosáhnout. Na stránkách knihy naleznete: praktické techniky sebeléčení, rituály spojené s psaním deníku, dechová cvičení, nástroje pro zpracování obtížných emocí, jednoduché meditace pro uvolnění mysli i těla. Autorka elegantně splétá témata, jako je všímavost, práce s vnitřním dítětem či nastavování hranic, a předkládá nám jednoduché postupy, jež změnily život jí i tisícům absolventů a absolventek jejích kurzů. Kniha je protkaná osobními příběhy známých žen, které ve vás zanechají pocit sounáležitosti a stanou se motivací k tomu začít znovu. Kniha Jak se léčíme je plná povzbuzujících, srdečných a vřelých slov, jejichž sílu podtrhuje autorčina odzbrojující otevřenost. Kniha je nezbytným společníkem pro každého, kdo chce znovu získat přístup ke své vnitřní moudrosti a sebedůvěře, aby se mohl sám léčit a nalézt vnitřní klid.
Predpredaj
17,02 € 17,92 €

Kmen žen


Nebaví tě povrchní rozhovory s „kamarádkami“, kterým se nedá věřit, ale zároveň nechceš být na všechno sama? Toužíš po hlubokém přátelství, pocitu sounáležitosti a sesterství? Máš sen a jsi připravená ho žít? Pak potřebuješ svůj kmen. V této knize najdeš návod na to, jak jej vytvořit a udržovat. Autorka Kmene žen Lori Harder začínala jako servírka, neměla ani maturitu, zato měla dluhy, úzkosti a deprese. Dnes je dolarová milionářka, uznávaná expertka na téma sebelásky, tvůrkyně úspěšného podcastu, … Ve výčtu jejích rolí by se dalo pokračovat dlouho – podstatné je, že dělá to, o čem snila, a že jí k tomu pomohl právě její kmen. Teď držíš v rukou příležitost najít si podobně jako ona své sestry a společně s nimi vyrazit na cestu k sebepoznání a osobnímu blahu.
Predpredaj
19,15 € 20,16 €

CT - Průvodce technikou výpočetní tomografie


Bohatě obrazově dokumentovaná publikace (téměř 250 originálních obrázků) zaplňuje bílé místo na našem odborném knižním trhu. Je v ní vysvětlena technická podstata vyšetření výpočetní tomografií, jak probíhá náběr dat, rekonstrukce, které aspekty ovlivňují kvalitu obrazu a dávku pacientovi. Kniha je určena lékařům oddělení zobrazovacích metod, radiologickým asistentům a studentům tohoto oboru, popřípadě také medikům nebo odborníkům z dalších oborů využívajících toto vyšetření, kteří mají zájem o pochopení techniky CT. Publikace je vhodná pro předatestační přípravu v radiologii. Ocení ji také radiologičtí fyzici a studenti tohoto oboru.
Predpredaj
29,82 € 31,39 €

Keď ťa každý má rád, nikto ťa neberie vážne


Málokedy poviete, čo si naozaj myslíte? Ak chcete zistiť, či si vás niekto váži, všimnite si, ako sa s vami rozpráva. A váš postoj k neúctivému správaniu vám prezradí, či si vážite sami seba. - Ako zareagujete, keď vám partner v rozhovore povie, že nerozumiete téme? - Ako sa zachováte, keď skupina ignoruje váš názor alebo vám niekto ukradne nápad? - Čo urobíte, keď vám niekto obsadí rezervované miesto vo vlaku? - Čo poviete šéfovi, keď opätovne zamietne vašu žiadosť o zvýšenie platu a vyhovára sa na nepriaznivú finančnú situáciu? V tejto knihe sa dozviete, ako vám môžu iní ľudia rafinovanými psychologickými hrami nenápadne podkopať sebaúctu, ale aj ako si možno účinne stanoviť hranice a presadiť svoju vôľu. Kariérny a osobný kouč Martin Wehrle vás naučí, ako si v každej životnej situácii zachovať sebaúctu, ako sa brániť, nedať sa zmanipulovať, ako zvládať náročné konverzácie a ako dosiahnuť svoje ciele.
Predpredaj
15,22 € 17,90 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.