Doprava zadarmo pri nákupe nad 29 Eur !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Polámané sny


Každý z nich sníval o šťastnom živote plnom lásky a pokoja. A ani jednému nebolo dopriate, aby sa sny splnili. Keď si vysokoškoláčka Táňa nájde novú brigádu, ani len netuší, že sa jej osud opäť pretne s niekdajším priateľom. Ona ho milovala, on sa však rozhodol pre inú. On veril, že si tak splní svoj sen, ale jeho polovička vôbec nežiari šťastím, ako by každý očakával. A od chvíle, keď sa všetci stretnú, už nič nie je ako predtým. Nad ich životmi sa začína zaťahovať temná obloha, ktorá prinesie slzy, krv a obavy o to najcennejšie. Na povrch sa vyplavujú ťaživé tajomstvá. Čo najhoršie dokáže urobiť človek v zúfalej situácii? A čo všetko obetuje pre svoje sny?
Predpredaj
13,25 € 13,95 €

Čo sme nepovedali


Čo urobíte, keď vás podrazia tí, ktorých ste najviac milovali? EVELYN je rozhodnutá nevracať sa k minulosti, ale tá ju v spomienkach vytrvalo prenasleduje. V túžbe ochrániť si srdce pred ďalšími zraneniami je ochotná urobiť čokoľvek, aby sa o seba postarala. Potajomky publikuje svoje glamour fotky na populárnej platforme a postupom času si začne privyrábať ako virtuálna spoločníčka. Ani v najhoršom sne nečaká, že ilúzie, ktoré poskytuje výmenou za peniaze, by sa mohli obrátiť proti nej. No jej dvadsiaty prvý klient poruší najdôležitejšie pravidlo, aké má... SEBASTIÁN dva roky čakal, aby s ním Evelyn konečne prehovorila. Aj keď sa vrátila domov, stále mu pripadá vzdialená a nepreniknuteľná. On však naďalej nehodlá akceptovať múry, ktoré okolo seba vybudovala, a to ani v prípade, že by za nimi objavil iba priepasť. Bez ohľadu na to, aké bolo ich priateľstvo hlboké, nevypovedané city ho hlboko poznačili. Obaja rozmotávajú klbká tajomstiev, ale čoskoro zisťujú, že najhoršie nie je to, čo spravili alebo nespravili. Všetko, čo nevypovedali, má svoju cenu a tentoraz pravda nie je jediná, čomu musia čeliť...
Predpredaj
13,21 € 13,90 €

Vše o hasičích, 4. vydání


Co všechno musí znát hasič? Co potřebuje k hašení požáru? Co se děje na požární stanici a kde všude ještě hasiči pomáhají? A jak se zachovám při požáru já? Dítě se nejen dozví odpovědi na řadu otázek, ale také získá návod, jak se chovat v nebezpečné situaci.
Predpredaj
13,29 € 13,99 €

Najkrajšie príbehy o prírode


Precestujte svet s príbehmi o prírode na každý mesiac v roku Príroda nikdy nespí, neustále sa v nej niečo deje: v oblakoch sa tvoria kvapky dažďa, veverička si hľadá oriešky na zimu a v Antarktíde sa z vajíčka do zimy vykľuje malý tučniak. To všetko sa môže odohrávať v rôznych kútoch zeme súčasne. Každá kapitola tejto nádherne ilustrovanej knihy je usporiadaná podľa cyklu kalendárneho roka a obsahuje štyri príbehy na každý mesiac z inej časti sveta. Ilustruje tak nekonečnú krásu a rozmanitosť prírody na našej planéte. Čitateľom ukazuje, že zatiaľ čo niekde je horúce leto, inde môže byť mrazivá zima či obdobie dažďov. Na viac než 100 stranách sú vyrozprávané fascinujúce príbehy zvierat, rastlín a procesov, ktoré vysvetľujú, ako prebieha striedanie ročných období a učia deti spoznávať rôzne typy počasia a divokú prírodu. Z anglického originálu What Are You Doing Today, Mother Nature? (Quarto Publishing, London) preložila Lucia Halová.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Mesačná noc


Na dračích krídlach v ústrety nočnému dobrodružstvu... Čarovný, priam neuveriteľný príbeh o dievčatku, ktoré sa znenazdania ocitne na dračom chrbte s hviezdami nad hlavou – v snovej ríši, v ktorej je možné takmer všetko. Statočne zdolá búrlivé vody, vysoké hory, čudesné tvory, aby sa nakoniec vrátila presne tam, kde sa celý príbeh začal... Otvor túto nevídanú knihu a rozprestrie sa pred tebou svet tajomnej noci. Priestorové poetické leporelo s detailne ilustrovanými výrezmi a 3D scénami poteší každého zanieteného čitateľa. Pre deti od 3 rokov Z anglického originálu preložila Elena Bondarevová.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Dúbravienka, dievčatko z lístia


Nádherne ilustrovaný príbeh o sile rodinného puta a prekonávaní samého seba Uprostred malebného lesa rastie starý mocný dub. V lete sa mu lístie trepoce a ševelí. Keď sa lepšie prizrieš, možno v košatej korune zbadáš malilinké dievčatko, ktoré sa volá Dúbravienka. Dúbravienka si tam šťastne nažíva. Doobeda sa hrá s kamarátkou Vevericou, poobede zas pripraví piknik pre vrtké chrobáčiky. Jedného dňa sa však zmení počasie, lesom sa preháňa studený víchor a život na strome sa začína spomaľovať. Ocko Dúbravienke oznámi, že je čas presťahovať sa na zimu do žaluďového domčeka. No Dúbravienka odmieta svoj konár opustiť. Ani prísľub jari ju neutíši... Na konári ostane sama a až postupom času si uvedomí, že túži po rodičoch, ktorí sú jej domovom. Vrhá sa preto do neznámeho dobrodružstva – veď s rodičmi a priateľmi nablízku sa každá zmena zvláda ľahšie. Po knižkách Ela a jej zázračné svetlo a Vodná víla Lily prichádza ďalšie prekrásne dobrodružstvo od oceňovanej britskej ilustrátorky Lucy Fleming. Pre deti od 3 rokov Z anglického originálu preložila Lucia Halová.
Predpredaj
10,36 € 10,90 €

Psík a jeho dievčatko


Nádherná obrázková kniha o jedinečnom pute medzi starším psíkom a jeho dievčatkom. Starý psík má rád pomalšie tempo. Odkedy sa však do rodiny narodilo dievčatko, život ľudí ubieha prirýchlo. Keď majú toho toľko, čo treba urobiť, kto si už len nájde čas na starého chlpáča, aby s ním očuchával každé steblo trávy či hľadal dokonalý kamienok? Nájde sa v uponáhľanom ľudskom svete niekto, kto tiež potrebuje objavovať čarovné miesta a veci v tom správnom tempe? Nezabudnuteľná kniha, ktorá vás prinúti spomaliť a zamyslieť sa. Na svete je totiž toľko krásnych miest a vecí, ktoré treba objaviť! Pre deti od 4 rokov Z anglického originálu preložila Lucia Hlubeňová.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Malý plch ide do školy


Malý plch je veľmi rozrušený, lebo dnes ide prvý raz do školy! Našťastie tam pôjde so svojím najlepším kamarátom hrabošom. Obaja si nesú ťažké kornúty plné maškŕt a spolu sa vyberú do lesnej školy, kde na nich už čakajú spolužiaci a pani učiteľka sova. Počas hodín sa naučia mnoho nového a zistia, čo ide ich spolužiakom najlepšie. A v čom je najlepší malý plch? No predsa v spaní! Najmä po takom náročnom dni.
Predpredaj
9,49 € 9,99 €

Dusty 8: Zradné stopy


Paul je zúfalý. Vie, že urobil niečo naozaj hlúpe – preto sa o tom nesmie nikto dozvedieť. Rodičia by boli nesmierne sklamaní, zo školy by ho vylúčili a jeho najlepšia kamarátka Alex by s ním už nikdy neprehovorila. Paul to myslel dobre... Niekto sa však vyhráža, že všetko prezradí, ak Paul nesplní jeho požiadavky. No čo je najhoršie, ten cudzinec má na muške aj Dustyho...
Predpredaj
12,34 € 12,99 €

Gabikin kúzelný domček - Hádanky so samolepkami


Je tu ďalšie mačacie dobrodružstvo a vy ste srdečne vítaní! Pridajte sa ku Gabike, Rybomačke a ďalším kamarátom a vyriešte všetky zábavné hádanky a úlohy! Keď budete hotoví, ozdobte si stránky samolepkami!
Predpredaj
5,22 € 5,49 €

My Little Pony - Maľovanky so samolepkami


Poníky organizujú epickú párty a vy ste srdečne vítaní! Vezmite pastelky a rozsvieťte párty tými najžiarivejšími farbami! Hotové obrázky ozdobte samolepkami!
Predpredaj
5,22 € 5,49 €

Posledný gambit (Hry o dedičstvo 3)


Avery Kylie Grambsová zdedila obrovský majetok, čo z nej robí najbohatšiu tínedžerku na svete. Musí však vydržať ešte pár týždňov v sídle Hawthornovcov. Navyše novinári striehnu na každom kroku a tlak spojený s nadobudnutým bohatstvom narastá. S príchodom nečakaného návštevníka do sídla sa situácia ešte viac skomplikuje a v neistých časoch Avery nachádza oporu len v bratoch Hawthornovcoch. Ich osudy sú navzájom prepojené spleťou tajomstiev. Je čoraz jasnejšie, že ak chcú vyhrať nad neznámym súperom, musia vyriešiť poslednú časť hádanky. Inak Avery stratí všetko ? bohatstvo, lásku a možno aj vlastný život. Z anglického originálu The Final Gambit (Little, Brown and Company, New York 2022) preložila Andrea Vargovčíková.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Zloduška 2: Čarodejnica v zácviku


Čarodejnicou nemôže byť každý... ale čarodejnicou v zácviku? Uvidíme! Zloduška síce nesplnila očakávania troch zlomyseľných bosoriek, no napriek tomu si splnila sen a stala sa z nej čarodejnica. Navyše získala nových priateľov: zajačicu Lilu a Tristana, chlapca, ktorý strávil vyše päťdesiat rokov v tele obra. Až naspäť doma si uvedomila, že svoje čary sa musí naučiť skutočne používať. Preto si na dvere zavesí tabuľku ČARODEJNICA V ZÁCVIKU a dúfa, že obyvatelia mestečka budú zhovievaví, keď sa netrafí hneď na prvý pokus. Nemá však potuchy, aké to bude zložité... Pokračovanie príbehu pre začínajúcich čitateľov od autorky bestsellerov Susanny Isernovej obohatila ilustráciami Talianka Laura Proietti. Zo španielskeho originálu preložila Želmíra Čížová. Pre deti od 6 rokov
Predpredaj
10,36 € 10,90 €

Rastliny a huby v kocke


Rodinná encyklopédia vás pozýva na návštevu sveta rastlín a húb. Okrem množstva zaujímavých a užitočných informácií prináša aj úžasné počítačové ilustrácie, ktoré vám ukážu flóru našej planéty tak ako nikdy predtým! Prečítajte si, prečo sú rastliny a huby nevyhnutné pre život na zemi. Objavte najsmrteľnejšie, najsmradľavejšie a najzvláštnejšie kvety, plody a huby, ktoré poznáme. Zistite, ako dokážu huby zmeniť mravca na zombiu a prečo kvety zmijovca obrovského smrdia ako mŕtvola. Z anglického originálu preložila Ivana Svitková.
Predpredaj
23,66 € 24,90 €

Občasné přeháňky


Holka potká kluka, když oba táboří před kinem. Nejlepší kamarádi debatují o důležitosti školních plesů. Princ se zamiluje do trollky. Žena najde spřízněnou duši v imaginárním muži. A sám Simon Snow se vrací v nezapomenutelném vánočním dobrodružství. První povídková sbírka bestsellerové autorky Rainbow Rowellové je přehlídkou neodolatelných postav, vtipných dialogů a mistrovského vypravěčství – zkrátka všeho, co byste v její knize očekávali. Doporučený věk 15+
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Mňauľovanky mačičky Pusheen


Vdýchni mačičke Pusheen a jej kamarátom život na stránkach tejto novej milučkej maľovanky. Je plná zábavy, mačacích šibalstiev, ale aj doposiaľ nezverejnených obrázkov – skrátka pŕŕfektná knižka pre malých i veľkých milovníkov kreslenia či mačičiek!
Predpredaj
7,59 € 7,99 €

Zara a jej Záchranná ZOO 8: Pojašené sloníča


Strýko Horácius privezie do Záchrannej zoo nový prírastok malé hravé sloníča. Ali sa veľmi rád jaší a zastaviť ho nedokáže ani jeho dospelý kamarát slon Oskar, ani Zara. A keď navyše Ali skočí do hrošieho jazierka a uviazne v bahne, všetko sa začne uberať zlým smerom. Zvládne Zara situáciu a vyslobodí sloníča z tejto šlamastiky?
Predpredaj
8,54 € 8,99 €

Tigrí tím - Športová hviezda z ríše príšer


Počas plaveckých pretekov Patrik zdesene pozoruje, ako sa jeden z účastníkov premieňa na strašidelné monštrum. Stopa zavedie tigrích detektívov do šatní štadióna na olympijských hrách v Pekingu. Bojuje tu niekto neférovými prostriedkami? Pri odhaľovaní pravdy sa Bea, Luk a Patrik dostanú do veľkého nebezpečenstva!
Predpredaj
9,49 € 9,99 €

Minecraft: Príručka bojovníka, 3. vydanie


Oblečte si brnenie, pripravte si meč a vrhnite sa na úplne novú Príručku bojovníka. V tejto knihe vás naučíme, ako si vyrobiť tie najsilnejšie zbrane a očarovať ich mystickými kúzlami, objavíte zákerných mobov, s ktorými budete bojovať, a ukážeme vám zopár rafinovaných taktík, ktoré z vás urobia majstrov v PvP.
Predpredaj
10,44 € 10,99 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.