Doprava zadarmo pri nákupe nad 29 Eur !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Klub neviditeľných žien


Janet Pimmová si už zvykla, že je neviditeľná. Má vyše sedemdesiat, spoločnosť jej robí milovaná záhradka, a tak jednoducho nadobudla pocit, že nič viac k životu nepotrebuje. A najmä nikoho iného. Keď však hrozí, že miestne úrady celú záhradkársku oblasť zrovnajú so zemou v prospech developerského projektu, Janet spraví všetko, čo je v jej silách, aby tomu zabránila – dokonca si na pomoc prizve svoju neznesiteľne optimistickú a všetečnú susedku Bev. Keď sa tieto dve ženy spolu nečakane vydajú na trochu bláznivý road trip, Janet si napokon začína uvedomovať, že ju už fakt nebaví splývať s davom. A že jej spoločníčka Bev toho v sebe skrýva omnoho viac, než si pôvodne myslela. Počas boja za záchranu miesta, v ktorom nielen Janet nachádza zmysel života, obidve zistia, že svetu ešte majú čo ponúknuť. A teraz ich už nikto nedokáže zastaviť... Veselý príbeh o priateľstve, sile komunity a o tom, aké dôležité je spájať sa s inými, vás presvedčí, že život vie byť sladký v akomkoľvek veku.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Polámané sny


Každý z nich sníval o šťastnom živote plnom lásky a pokoja. A ani jednému nebolo dopriate, aby sa sny splnili. Keď si vysokoškoláčka Táňa nájde novú brigádu, ani len netuší, že sa jej osud opäť pretne s niekdajším priateľom. Ona ho milovala, on sa však rozhodol pre inú. On veril, že si tak splní svoj sen, ale jeho polovička vôbec nežiari šťastím, ako by každý očakával. A od chvíle, keď sa všetci stretnú, už nič nie je ako predtým. Nad ich životmi sa začína zaťahovať temná obloha, ktorá prinesie slzy, krv a obavy o to najcennejšie. Na povrch sa vyplavujú ťaživé tajomstvá. Čo najhoršie dokáže urobiť človek v zúfalej situácii? A čo všetko obetuje pre svoje sny?
Predpredaj
13,25 € 13,95 €

Slzy v podkroví


Viete si predstaviť, že by ste žili dvadsaťpäť rokov zatvorení v malej izbe, bez jedla a svetla a v tej najväčšej špine len preto, že ste si vybrali nevhodného manžela? Čo sa stane s ľudskou psychikou, ktorá je vystavená dlhodobej izolácii a týraniu? Charlotte Morelová má život pred sebou, túžby a ciele, no stačí moment a všetko sa rozpadne. Tento príbeh je o bolesti, ale aj o hľadaní lásky a pravdy.
Predpredaj
14,20 € 14,95 €

Mŕtvi romantici


Florence Dayová píše pre jednu z najproduktívnejších autoriek ľúbostných románov v brandži, no má problém – po hroznom rozchode už viac neverí na lásku. Je pre ňu mŕtva. Keď jej nový šéfredaktor, až príliš sympatický mužný fešák, nepredĺži termín na dopísanie knihy, Florence je pripravená navždy sa s kariérou rozlúčiť. Potom ju však prekvapí telefonát, ktorý nikdy nechcela zažiť, a musí sa prvýkrát po desiatich rokoch vrátiť domov, aby pomohla rodine pochovať svojho milovaného otca. Desať rokov bola na úteku z mesta, ktoré ju nikdy nepochopilo, a aj keď jej stále chýbajú teplé južanské večery a jej výstredná milujúca rodina, ktorá vlastní pohrebný ústav, nevie sa prinútiť, aby ostala. Jej otec je navždy preč a aj tak sa zdá, že sa mestečko vôbec nezmenilo. A Florence je z toho celá bez seba. Až kým sa pred ňou pred dverami pohrebného ústavu nezjaví duch. Je práve taký vysoký a neuveriteľne krásny, ako si ho pamätá, a sám je zmätený z toho, čo tam robí. Romantika je určite mŕtva – a platí to aj pre jej nového šéfredaktora. Pri riešení jeho nedokončenej záležitosti musí Florence pochybovať o všetkom, čo vie o milostných príbehoch.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Náhodný okoloidúci


KÝM PRE OSTATNÝCH TO BOLO RÁNO AKO KAŽDÉ INÉ, PREŇHO MALO BYŤ POSLEDNÝM... Jakub Drozda po strate milovaného človeka bojuje s výčitkami svedomia a túžbou odpustiť si. Po návšteve neznámej ženy sa misky váh naklonia na jednu stranu a on odrazu nevidí iné východisko, než ukončiť vlastný život. Plány mu však naruší zbabelosť a stratený mobil ležiaci v snehu. Keď na druhej strane začuje uplakaný hlas, rozhodne sa zabudnúť na vlastné zúfalstvo a namiesto toho sa upne na pomoc cudzinke, ktorá o ňu možno ani nestojí. Čo sa stane, keď na seba narazia dvaja zlomení ľudia? Môžu jeden druhému pomôcť, alebo sa naopak navzájom stiahnu na samotné dno?
Predpredaj
14,20 € 14,95 €

Žena severana


O kysuckú vysočinu bojovali mnohí odnepamäti. Zem tu bola hojná, voda blankytná a lesy plné zveriny. Mladý, po moci prahnúci Artúr Grajnik, ktorému leží severan Erik Asger v žalúdku už nejaký čas, si robí na tento kus slovenskej zeme väčší nárok, než mu prináleží. Túži silnou rukou vládnuť na celej vysočine a privlastniť si jeho panstvo na druhej strane hranice. Preto zosnová plán, ktorý mu má pomôcť dostať sa za hradby Asgerovej rozľahlej dediny. Návnadou má byť jeho neskrotná dôverčivá sestra Helena a tiež nepriateľov malý syn Timon. Nevediac, o koho ide, Helena Asgerovmu potomkovi v jeden deň na vysočine zachráni život. Erik Asger je každý deň viac a viac opantaný dcérou odvekého rivala, ktorú so synom našiel v jaskyni za vodopádom. Nemôže to však dopustiť, hoci sa zdá, že jej na Timonovi naozaj záleží. Rozhodne to nie je spojenie znepriatelených rodov. Lenže čo ak je ich láska silnejšia než všetko ostatné a nespútaná Helena Grajniková a mužný severan Erik Asger sú si súdení?
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Svet sa rozpadá


V románe Svet sa rozpadá Chinuu Achebeho ide o klasické rozprávanie o kataklizmatickom stretnutí Afriky s Európou, ktorá na kontinente vytvára koloniálnu prítomnosť. Prostredníctvom fiktívnych zážitkov Okonkwa, bohatého a nebojácneho igbského bojovníka z Umuofie na konci 19. storočia, skúma márny odpor jedného muža voči znehodnocovaniu jeho igbských tradícií britskými politickými a náboženskými silami a jeho zúfalstvo, keď jeho komunita kapituluje pred novým mocenským poriadkom. Svet sa rozpadá je jedným z najosvetľujúcejších a najtrvalejších pamätníkov africkej skúsenosti. Achebe nielenže zachytáva život v predkoloniálnej africkej dedine, ale sprostredkúva tragédiu straty tohto sveta a zároveň rozširuje naše chápanie súčasnej reality. „Skutočná klasika svetovej literatúry... Majstrovské dielo, ktoré inšpirovalo generácie spisovateľov v Nigérii, v Afrike a na celom svete.“ Barack Obama
Predpredaj
18,99 € 19,99 €

Úžlabina


ÚŽĽABINA je pútavý survival triler s kriminálnou zápletkou, ktorý prenesie čitateľa do lesov Malej Fatry, priamo do mysle rozprávača a umožní mu tak prežiť jeho päťhodinový zápas nielen s najobávanejším zástupcom našej fauny, ale aj so zákerným protivníkom na dvoch nohách, a tiež s vlastnými neistotami a pochybnosťami spôsobenými krátkodobou stratou pamäti. Napriek množstvu napínavých situácií, nečakaných odhalení a zvratov nechýba príbehu humor a na hodnovernosti mu do značnej miery dodáva skutočnosť, že autor nezaťažuje čitateľa ničím nedôležitým, a to dokonca ani menami postáv.
Predpredaj
12,30 € 12,95 €

Vojenské osobnosti v dejinách Slovenska


Autor knihy upriamuje pozornosť na postavy dejín, ktoré sa svojím životom, skutkami a činnosťou zapísali do našej histórie. Pritom vôbec nie je podstatné, že niektoré z nich sa na území dnešného Slovenska nenarodili, či sa k slovenskej národnosti priamo nehlásili. Tu však pôsobili, túto krajinu zveľaďovali, chránili so zbraňou v ruke a neraz aj obetovali svoje životy. Boli to panovníci, šľachtici, dôstojníci i prostí vojaci. Tento kus zeme im prirástol k srdcu, venovali mu svoju priazeň, mali tu svoje domíniá, vybudovali si tu domovské zázemie. Juraj Hradský (* 1953), spisovateľ, publicista a výtvarník. Je autorom viacerých monografií a publikácií v oblasti literatúry faktu, ako aj početných článkov o historických zbraniach, historických osobnostiach a udalostiach v odborných časopisoch. Je členom Spolku slovenských spisovateľov. Žije a tvorí v Bratislave.
Predpredaj
18,95 € 19,95 €

Katolické kněžství a ženy


Papež Jan Pavel II. ve svém listu Ordinatio sacerdotalis uvedl: „… prohlašuji, že církev nemá pravomoc udělovat kněžské svěcení ženám a že toto rozhodnutí mají všichni věřící v církvi přijímat jako definitivní.“ Tímto prohlášením byla otázka kněžského svěcení žen v katolické církvi de facto uzavřena. Přestože je postoj církve jednoznačný, mnoho kněží, řeholníků, seminaristů i laiků hledá, jak odpovědět na kritiku i upřímně míněné otázky týkající se tohoto učení církve. Sara Butlerová se ve své knize pokouší tuto nauku objasnit a obhájit, a také ukázat hlavní důvody, proč má tolik lidí obtíže ji přijmout. Zkoumá složité zásadní otázky spojené se svěcením žen na kněze a nabízí inspiraci pro každého, kdo má zájem o hlubší porozumění. Součástí publikace jsou klíčové dokumenty církve o kněžském svěcení žen, které byly exkluzivně doplněny pouze pro české vydání knihy.
Predpredaj
15,63 € 16,45 €

Gothikana


Nezvyčajné dievča. Tajomný muž. Starobylý hrad. Čo sa môže pokaziť? Corvina Clemmová, ktorá bola celý život vyvrheľka, je po strate matky v úplných koncoch. Keď dostane prijímací list z tajomnej univerzity vo Verenmore, berie to ako znamenie z vesmíru. Lenže posledná vec, ktorú čaká, je starodávny odľahlý hrad na vrchole hory opradený tajomstvami, klamstvami a smrťou. Záhadný Vad Deverell je uzavretý muž, ktorý vie o všetkom, čo sa na univerzite deje. Ako vyučujúci na čiastočný úväzok, ktorý pracuje na svojej diplomovej práci, je na univerzitnej pôde dosť dlho na to, aby poznal hrozby, ktoré hrad predstavuje. A vie, že v momente, keď sa jeho cesty skrížia s Corvinou, dievča bude predstavovať nebezpečenstvo pre všetko, čo si kedy vybudoval. Nemali si padnúť do oka. Nikdy. No storočná záhada ich prinúti zoznámiť sa. Za posledné storočie miznú na univerzite ľudia každých päť rokov a Corvina postupne získava indície, aby záhadu rozlúštila, a Vad na ňu musí dávať pozor. Tak sa začína príbeh o tajomnej, morbídnej, strašidelnej a hlbokej láske, ktorá prekvitá na tých najnepravdepodobnejších miestach.
Predpredaj
17,96 € 18,90 €

Čo sme nepovedali


Čo urobíte, keď vás podrazia tí, ktorých ste najviac milovali? EVELYN je rozhodnutá nevracať sa k minulosti, ale tá ju v spomienkach vytrvalo prenasleduje. V túžbe ochrániť si srdce pred ďalšími zraneniami je ochotná urobiť čokoľvek, aby sa o seba postarala. Potajomky publikuje svoje glamour fotky na populárnej platforme a postupom času si začne privyrábať ako virtuálna spoločníčka. Ani v najhoršom sne nečaká, že ilúzie, ktoré poskytuje výmenou za peniaze, by sa mohli obrátiť proti nej. No jej dvadsiaty prvý klient poruší najdôležitejšie pravidlo, aké má... SEBASTIÁN dva roky čakal, aby s ním Evelyn konečne prehovorila. Aj keď sa vrátila domov, stále mu pripadá vzdialená a nepreniknuteľná. On však naďalej nehodlá akceptovať múry, ktoré okolo seba vybudovala, a to ani v prípade, že by za nimi objavil iba priepasť. Bez ohľadu na to, aké bolo ich priateľstvo hlboké, nevypovedané city ho hlboko poznačili. Obaja rozmotávajú klbká tajomstiev, ale čoskoro zisťujú, že najhoršie nie je to, čo spravili alebo nespravili. Všetko, čo nevypovedali, má svoju cenu a tentoraz pravda nie je jediná, čomu musia čeliť...
Predpredaj
13,21 € 13,90 €

Za bránou minulosti


Vanesa prišla o skvelú prácu, ktorú nadovšetko zbožňovala. Kariéra, ktorú roky budovala, je zo dňa na deň nenávratne preč. Keď ju v každom ďalšom zamestnaní odmietnu, ocitá sa v zúfalej situácii. Ponuku brigády, ktorá nie je ani trochu podobná jej bývalej práci, nakoniec prijme. Tam stretáva Tibora, drzého a nepríjemného, no zároveň príťažlivého muža. Svojim správaním jej pripomenie ťažké obdobie života a znovu otvorí zdanlivo zahojené rany na jej duši.
Predpredaj
13,25 € 13,95 €

Luxusné vzťahy


Táto výnimočná kniha od výnimočného autora zaujme nielen reáliami, ktoré väčšina z nás nepozná, ale aj hlbokými myšlienkami o živote, vzťahoch a o tom, akú úlohu hrá v našich životoch bohatstvo, ako peniaze formujú charaktery, a že nie je všetko zlato, čo sa blyští. Clarisse je manželkou miliardára, ale jeho peniaze ju šťastnou neurobili, práve naopak. Stále je pod drobnohľadom paparacov a už len taká maličkosť, ako je jej fotka na titulnej strane bulvárneho magazínu, ju privádza do hystérie a musí vyhľadať psychológa. Navyše má podozrenie, že jej manžel stále miluje jej predchodkyňu, dcéru mediálneho magnáta, čo ju núti neustále sa zamýšľať nad tým, aká je vlastne jej rola v živote. Psychológ jej odporučí oddych, najlepšie niekde ďaleko od každodenných problémov, a ona sa rozhodne, že zavolá svojej priateľke zo študentských čias, s ktorou tak trocha experimentovala a hľadala svoju sexuálnu orientáciu. Ich vzťah sa však nemal šancu rozvinúť, pretože zasiahli jej bohatí rodičia. Lea, jej bisexuálna priateľka, je spoločnou dovolenkou nadšená. Nikdy neprestala Clarisse milovať. Stalo sa však niečo, s čím nik nerátal. Súkromné lietadlo havarovalo a ony sa ocitli na neznámom ostrove, kde ich zajali domorodci, ktorým velil šialený muž bielej pleti. Clarisse a Lea sa už lúčili so životmi a vtedy, v ohrození, našla Clarrise v sebe nevídanú silu, ktorá v nej dovtedy len driemala. Zatiaľ čo ona bojovala o život, jej manžel Alex si užíval so svojou prvou láskou Taylor. Obaja pochopili, že ich rozchod bol unáhlený a ich láska je skutočná. Alex má síce voči svojej manželke výčitky svedomia, ale jeho láska k Taylor je silnejšia. Keď sa však dozvie, čo sa stalo, a že šialenec žiada astronomické výkupné, je rozhodnutý urobiť všetko pre to, aby manželku zachránil a Taylor ho v tom podporuje. Medzitým detektív, ktorý vyšetruje podozrivú haváriu lietadla, zistil, že išlo o sabotáž. Kto mal záujem uškodiť Alexovi či skôr jeho manželke? Nechcel sa jej zbaviť on sám? Alebo v tom má prsty jej otec, lebo si dovolila vymknúť sa spod jeho kontroly? V druhej línii sa rozvíja vzťah Alexovej novej asistentky Lis a jeho kolegu Luisa, ktorí prišli do New Yorku uzavrieť dôležitý kontrakt. Ubytovali sa v hoteli, v ktorom zhodou okolností šéfuje Luisova bývalá frajerka Mia. Keď ho zbadá po boku krásnej asistentky, pocíti nevýslovnú žiarlivosť a uvedomí si, že ho stále miluje a že jej nevera bol omyl. Luis jej však neveru nevie odpustiť, navyše je zaujatý nevšednou a skromnou krásou Lis, o ktorú javí enormný záujem aj iný muž menom Clark. Keď však zbadá Miu pred hotelom na zemi, celú zakrvavenú, zistí, že ešte stále k nej niečo cíti. Mia zrážku s autom prežila, ale upadla do kómy a Luis si neželá nič viac, len to, aby sa prebrala, čo sa mu po niekoľkých dňoch splní a Mia sa začne rýchlo uzdravovať. Jej priateľ Tim ju požiada o ruku, ale ona váha. Uvedomuje si, že ho nedokáže milovať tak ako Luisa. Lis zasa váha medzi Luisom a Clarkom. Má pocit, že do tohto sveta lesku a bohatstva nepatrí. Clark ju síce požiadal o ruku, ale ona si myslí, že si iba potrebuje urobiť ďalšiu čiarku a pohladkať ego, a tak napokon odíde od oboch a vzápätí sa vydá za celkom iného muža, čo Luisa veľmi raní. Začne pátrať po jej minulosti a dozvie sa prekvapivé skutočnosti.
Predpredaj
14,51 € 15,27 €

Vše o hasičích, 4. vydání


Co všechno musí znát hasič? Co potřebuje k hašení požáru? Co se děje na požární stanici a kde všude ještě hasiči pomáhají? A jak se zachovám při požáru já? Dítě se nejen dozví odpovědi na řadu otázek, ale také získá návod, jak se chovat v nebezpečné situaci.
Predpredaj
13,29 € 13,99 €

Jazdci smrti I.: Bič z ohňa, 2. vydanie


Za noci hustého dažďa a bleskov sa zjavil vír plný mágie a čarov, ktorý svojou silou siahal až k nebesiam. Krajinami sa ozývali strašlivé zvuky a vyzeralo to, akoby nariekala samotná zem. A potom nastalo ticho. Magický vír zmizol a vstrebal sa do zbraní, ktoré mali zmeniť priebeh nekončiacej vojny medzi krajinami. Vojnu, ktorú privolali samotní králi, túžiaci iba po moci. Mágia sa zmenila a tí, ktorí ju ovládali, spolu s ňou. Nastala nová doba, kde už zmenené nebolo naspäť navrátené. Táto doba stvorila bojovníčku, mocnú Nevaeh, ktorá túžila utiecť od bojov a všetkého, čo kedy poznala. Na ceste za slobodou sa však stretáva s nepoznanými tajomstvami, ktoré sa ukázali byť nebezpečnejšie, než si kto myslel. Prijme spolu s ďalšími udatnými bojovníkmi úlohu a zastaví svet pred úplnou skazou?
Predpredaj
17,50 €

Čo vieme o lese


Bez dreva by sme nemali žiadne ľudské vymoženosti. Stavby a kultúrne bohatstvo, dobývanie sveta loďami, oheň, uhlie – človek by bez lesa nedosiahol súčasnú úroveň vývoja. Nielen naša minulosť je bez lesa nepredstaviteľná, človek nemá bez lesa ani budúcnosť. Lesy aktívne riadia kolobeh vody na Zemi, účinne ochladzujú krajinu a sú životným priestorom dosiaľ len čiastočne prebádaného množstva organizmov. Sme schopní zachovať dostatočné množstvo lesov a uchovať tak ich obdivuhodné schopnosti a pozitívne účinky pre nás aj pre celú planétu? Cesty zastaraného lesného hospodárstva vedú do slepej uličky. Je najvyšší čas, aby sme zásadne prehodnotili náš prístup k lesu, pretože les je oveľa viac ako len stromy. Vo svojom prvom spoločnom diele, ktoré čitateľa podrobne zasväcuje do tajomstiev lesa, sa najznámejší nemecký lesník Peter Wohlleben a renomovaný biológ Pierre L. Ibisch opierajú o najaktuálnejšie poznatky výskumu a vedy. Na základe fascinujúcich príkladov zo sveta prírody nám sprístupňujú netušenú súhru rastlín, zvierat, mikróbov a húb – tento svet, v ktorom žiadna časť nemôže existovať osve. Platí to aj pre nás ľudí.
Predpredaj
30,01 € 34,90 €

Pád titánů


První část monumentální historické ságy Století, v níž bestsellerista Ken Follett (Pilíře země, Na věky věků) poutavým, jímavým a zároveň napínavým způsobem mapuje fiktivní osudy několika rodin v různých částech světa, jež byly dramaticky poznamenány moderními dějinami. Pád titánů přivádí na scénu příslušníky britské a německé aristokracie, velšské horníky, ruské dělníky i americké demokraty či zbohatlíky, aby několikrát propojil jejich životní cesty a vložil jim do nich zásadní překážku – první světovou válku. Sto let staré historické události – a v jejich skrytu příběhy lásky, přátelství, hrdinství, ale i beznaděje, ponížení či falše – znovu ožívají… www.ken-follett.com
Predpredaj
36,52 € 38,44 €

Najkrajšie príbehy o prírode


Precestujte svet s príbehmi o prírode na každý mesiac v roku Príroda nikdy nespí, neustále sa v nej niečo deje: v oblakoch sa tvoria kvapky dažďa, veverička si hľadá oriešky na zimu a v Antarktíde sa z vajíčka do zimy vykľuje malý tučniak. To všetko sa môže odohrávať v rôznych kútoch zeme súčasne. Každá kapitola tejto nádherne ilustrovanej knihy je usporiadaná podľa cyklu kalendárneho roka a obsahuje štyri príbehy na každý mesiac z inej časti sveta. Ilustruje tak nekonečnú krásu a rozmanitosť prírody na našej planéte. Čitateľom ukazuje, že zatiaľ čo niekde je horúce leto, inde môže byť mrazivá zima či obdobie dažďov. Na viac než 100 stranách sú vyrozprávané fascinujúce príbehy zvierat, rastlín a procesov, ktoré vysvetľujú, ako prebieha striedanie ročných období a učia deti spoznávať rôzne typy počasia a divokú prírodu. Z anglického originálu What Are You Doing Today, Mother Nature? (Quarto Publishing, London) preložila Lucia Halová.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €